Рецепт “Курка в горіховому соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 55 хвилин
У 1 порції: 780 ккал, 48 г білків,
45 г жирів, 47 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 8 курячих стегон
❯ 1 ч. ложка меленого куміну
❯ 1/2 ч. л. меленої солодкої паприки
❯ сіль
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ 6 коржів з прісного тіста (піта, лаваш)
❯ 150 мл курячого бульйону
❯ 175 г волоських горіхів
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубчики часнику
❯ 200 г сметани
Покроковий процес приготування курки в горіховому соусі
Крок 1
Нагріти духовку до 180 °. Стегна вимити, обсушити та натерти спеціями. Викласти у форму для запікання, змастити 1 стіл. ложкою олії та запікати 30–40 хв.
Крок 2
Один корж порвати дрібними шматочками та замочити в гарячому бульйоні. Горіхи обсмажити на сковороді без додавання жиру. Цибулю та часник очистити, порубати та обсмажити на 1 стіл. ложці олії. Пюрувати у блендері з жменею горіхів та замоченим хлібом. Розвести суміш сметаною та прогріти на сковороді. Курку полити соусом і посипати горіхами, що залишилися.