Перейти до вмісту
Головна » Курячі котлети у грибному соусі

Курячі котлети у грибному соусі

    Курячі котлети з картоплею у грибному соусі

    Рецепт “Курячі котлети у грибному соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    – Курячий фарш 400гр
    – Картопля (розсипчаста) 400гр
    – Цибуля 200гр
    – Вершкове масло 30гр
    – Петрушка
    – Сіль
    – Перець
    – Рослинна олія 50гр
    Для соусу:
    – Печериці 500гр
    – Курячий бульйон 200мл
    – Вершки(30%) 200мл
    – Часник 1 зубок
    – Прованські трави 1ч.л.
    – Рослинна олія 20гр
    – Вершкове масло 20гр
    – Сіль
    – Перець
    – Петрушка

    Покроковий процес приготування курячих котлет у грибному соусі
    Курячі котлети з картоплею у грибному соусі1

    Крок 1

    Курячі стегна без кісток і шкіри мелемо у м’ясорубці. Далі мелемо пасеровану цибулю (нарізана і обсмажена в олії на сковороді цибуля).

    Курячі котлети з картоплею у грибному соусі2

    Крок 2

    Натираємо картоплю на великій тертці і відправляємо до фаршу. Солимо, перчимо і перемішуємо до однорідної маси. Далі фарш потрібно трохи відбити.

    Курячі котлети з картоплею у грибному соусі3

    Крок 3

    Дрібно нарізаємо петрушку, додаємо у фарш і перемішуємо. Змочуємо руки та формуємо котлети. Нагріємо олію в сковороді і смажимо котлети на малому вогні. Перевертаємо, коли підрум’яняться.

    Курячі котлети з картоплею у грибному соусі4

    Крок 4

    Нарізаємо печериці на три частини. У сковороду олію та відправляємо в неї гриби. Додаємо невеликий шматочок вершкового масла. Обсмажуємо на великій температурі, постійно помішуючи.

    Курячі котлети з картоплею у грибному соусі5

    Крок 5

    Видавлюємо часник і перемішуємо. Наливаємо вершки та курячий бульйон. Солимо, перчимо, додаємо сушені прованські трави і добре перемішуємо.

    Курячі котлети з картоплею у грибному соусі6

    Крок 6

    Коли соус прокипить 3 хвилини, додаємо до нього котлети. Прикриваємо кришкою та готуємо 15-20 хвилин. Потім прибираємо кришки та готуємо ще 5 хвилин.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Курячі котлети у грибному соусі. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *