Перейти до вмісту
Головна » Курка запечена з часником

Курка запечена з часником

    Курка запечена з часником

    Рецепт “Курка запечена з часником” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6-8 порцій, 1 година 20 хвилин

    Інгредієнти

    – 1 курка, готова до кулінарної обробки (бл. 1,5 кг)
    – 1 головка часнику + 1 зубок
    – 4 гілочки чебрецю
    – 1 гілочка розмарину
    – 25 г вершкового масла
    – 1 лавровий лист
    – 600 г дрібної картоплі
    – 100 г чорних оливок без кісточки
    – 80 мл олії
    – Перець
    – Сіль

    Покроковий процес приготування курки запеченої з часником

    Крок 1

    Духовку нагріти до 200 °. Зубок часнику очистити. У черевце птахи покласти 2 гілочки чебрецю, розмарину та часник. Курку посолити та поперчити всередині та зовні. Ніжки підтягнути до черевця і щільно обв’язати кулінарною ниткою.

    Крок 2

    За допомогою кулінарного пензлика змастити птицю розтопленим вершковим маслом та викласти на глибоке деко.

    Крок 3

    С головки часнику обібрати верхнє лушпиння, голівку розрізати впоперек навпіл. Залишився чебрець порубати.

    Крок 4

    Картоплю ретельно вимити, в мисці перемішати з оливками, полити рослинною олією, посолити, поперчити та викласти до птиці. Покласти на картоплю лавровий лист.

    Крок 5

    Запікати курку з картоплею та оливками бл. 45 хв, часто поливаючи її та картопля жиром із форми.

    Сьогодні ми дізналися як готується Курка запечена з часником. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *