Рецепт “Лазанья з грибами та шинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 1 година 20 хвилин
Інгредієнти
– 300 г лісових грибів
– 300 г цукіні
– 1 цибулина
– 2 ч. л. рослинної олії
– 200 г вареної шинки
– 100 мл вершків
– 240 мл молока
– 2 ст. л. борошна
– 200 г тертого сиру
– 12 сухих листів для лазаньї
– Перець
– Сіль
Покроковий процес приготування лазаньї з грибами та шинкою
Крок 1
Молоко з борошном нагрівати, перемішуючи, доки маса не почне густіти. Додати сіль та перець на смак, зняти з вогню та розвести соус вершками.
Крок 2
Гриби, цукіні та очищену цибулину нарізати. Шинку нарізати кубиками. На олії обсмажувати гриби, цибулю та цукіні 8-10 хв, часто перемішуючи. Додати шинку, влити соус.
Крок 3
Форму вислати 3 листами лазаньї та викласти ними прибл. 1/4 грибної маси. Посипати сиром (трохи відкласти для фінішного посипання). Укласти ще 3 листи лазаньї та повторити шари.
Крок 4
Духовку нагріти до 200°. Накрити форму листом фольги та запікати лазанью 45 хв. Видалити фольгу, посипати виріб відкладеним сиром і запікати лазіння ще 10 хв.
ДАЙТЕ ВОДИ!
Сушені гриби перед використанням обов’язково потрібно замочити. Найчастіше рекомендують замочувати гриби на 1-2 години, для деяких рецептів – на 10–12 годин.