Перейти до вмісту
Головна » Літні голубці

Літні голубці

    Літні голубці

    Рецепт “Літні голубці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    – Молода капуста 1,7 кг
    – Оцет(25%) 2 ст.л.
    Начинка:
    – Фарш(яловичина+баранина)__1 кг
    – Цибуля 200 гр
    – Рис (круглозерний) 150 гр
    – Перечна паста 1 ч. л.
    – Коріандр 0,5 ч.л.
    – Зіра (кумін) 0,5 ч.л.
    – Чорний перець 1 ч. л.
    – Чилі 0,5 ч. л.
    – Зелень (петрушка, кріп, кинза)
    – Сіль
    Соус:
    – Цибуля 600 гр
    – Солодкий перець 150 гр
    – Помідори 1 кг
    – Часник 4 зубки
    – Перечна паста 1 ст.л.
    – Томатна паста 1 ст.л.
    – Цукор 1 ст.л.
    – Вода 500 мл
    – Чорний перець 0,5 ч. л.
    – Чилі 0,5 ч. л.
    – Сіль

    Покроковий процес приготування літних голубців
    Літні голубці1

    Крок 1

    Заливаємо рис окропом. З капусти вирізаємо качан. У киплячу воду додаємо сіль, трохи оцту і кладемо капусту. Варимо 3 хвилини, перевертаємо та починаємо акуратно відокремлювати листя.

    Літні голубці2

    Крок 2

    У фарш додаємо рис із водою. Дуже дрібно нарізаємо цибулю. Додаємо зіру, коріандр, чилі, чорний перець, сіль, 1 ст.л. перцевої пасти та нарізану зелень. Розмішуємо до однорідної маси.

    Літні голубці3

    Крок 3

    Нарізаємо цибулю. Робимо невеликі надрізи на помідорах і кладемо в окріп на 2-3 хвилини. Кладемо в холодну воду та знімаємо шкірку.

    Літні голубці4

    Крок 4

    Наливаємо в сковороду олію і відправляємо в неї цибулю. Додаємо дрібно нарізаний часник. Нарізаємо солодкий перець кільцями та відправляємо до цибулі. Смажимо близько 5 хвилин.

    Літні голубці5

    Крок 5

    Дрібно нарізаємо помідори та відправляємо у сковороду. Додаємо перцеву пасту, томатну пасту, трохи цукру, чорний перець, пластівці чилі та 200 грамів води. Накриваємо кришкою та готуємо на маленькому вогні 15 хвилин.

    Літні голубці6

    Крок 6

    Вирізаємо з капустяних листів середину, кладемо начинку і формуємо голубці. Розрівнюємо соус і викладаємо голубці. Наливаємо трохи окропу, накриваємо кришкою і готуємо на слабкому вогні 40 хвилин. Даємо 20-30 хвилин настоятися.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Літні голубці. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *