Рецепт “Літня піца” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 4 порції:
Для тіста із цвітної капусти:
❯ 800–900 г цвітної капусти (1 велика головка або 2 маленькі)
❯ 1 яйце
❯ 30 г сиру пармезан або грана подано
❯ сіль
Для піци:
❯ 50 г дрібних печериць (тільки шапочки)
❯ 30 г шинки
❯ 100 г моцарели
❯ 7 ст. л. кулінарного томатного соусу
Покроковий процес приготування піци
Крок 1
Цвітну капусту промити, обсушити, крупно нарізати, викласти в чашу блендера і подрібнити на дрібну крихту. Капусту залити в каструлі водою, довести до кипіння, варити 2 хв. і відкинути на часте сито. Масу перекласти на тканий кухонний рушник і добре віджати.
Крок 2
Підготовлену капустяну масу перекласти в глибоку миску, посолити на смак, вбити яйце, додати сир і добре перемішати.
Крок 3
Духовку нагріти до 200 °. Деко вистелити пергаментом і викласти на нього капустяне тісто рівним круглим пластом, формуючи його так, щоб центр був тоншим, ніж краю. Основу піци випікати 30-45 хв. Готова основа повинна добре підсохнути та підрум’янитися.
Крок 4
Готовий основі дати небагато охолонути та змастити її томатним соусом. Гриби промити, обсушити та розрізати кожен капелюшок на 4-6 частин. Шинку нарізати тонкими смужками, моцарелу натерти. Розподілити продукти по
основі піци та випікати виріб 15-20 хв. Готовому виробу дати охолонути при кімнатній температурі бл. 10 хв. і нарізати його порційними шматочками.