Перейти до вмісту
Головна » Літня піца

Літня піца

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Літня піца” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    Для тіста із цвітної капусти:
    ❯ 800–900 г цвітної капусти (1 велика головка або 2 маленькі)
    ❯ 1 яйце
    ❯ 30 г сиру пармезан або грана подано
    ❯ сіль
    Для піци:
    ❯ 50 г дрібних печериць (тільки шапочки)
    ❯ 30 г шинки
    ❯ 100 г моцарели
    ❯ 7 ст. л. кулінарного томатного соусу

    Покроковий процес приготування піци

    Крок 1

    Цвітну капусту промити, обсушити, крупно нарізати, викласти в чашу блендера і подрібнити на дрібну крихту. Капусту залити в каструлі водою, довести до кипіння, варити 2 хв. і відкинути на часте сито. Масу перекласти на тканий кухонний рушник і добре віджати.

    Крок 2

    Підготовлену капустяну масу перекласти в глибоку миску, посолити на смак, вбити яйце, додати сир і добре перемішати.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 200 °. Деко вистелити пергаментом і викласти на нього капустяне тісто рівним круглим пластом, формуючи його так, щоб центр був тоншим, ніж краю. Основу піци випікати 30-45 хв. Готова основа повинна добре підсохнути та підрум’янитися.

    Крок 4

    Готовий основі дати небагато охолонути та змастити її томатним соусом. Гриби промити, обсушити та розрізати кожен капелюшок на 4-6 частин. Шинку нарізати тонкими смужками, моцарелу натерти. Розподілити продукти по
    основі піци та випікати виріб 15-20 хв. Готовому виробу дати охолонути при кімнатній температурі бл. 10 хв. і нарізати його порційними шматочками.

    Сьогодні ми дізналися як готується Літня піца. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *