Рецепт “Маковий рулет із цедрою та виноградом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 30 хвилин
У 1 порції: 130 ккал, 3 г білків,
6 г жирів, 16 г вуглеводів
Інгредієнти
На 25 порцій
Для тесту:
❯ 10 г сухих дріжджів
❯ 50 г цукру
❯ 125 мл молока
❯ 250 г борошна
❯ сіль
❯ 1 яйце
❯ 60 г розтопленого вершкового масла
❯ борошно та масло для розкочування тіста / змащування форми
Для начинки:
❯ 125 г меленого маку
❯ 80 мл гарячого молока
❯ 50 г цукру
❯ 1 яєчний білок
❯ 1/4 ч. л. тертої цедри лимона
❯ 250 г червоного винограду без кісточок
Покроковий процес приготування макового рулету
Крок 1
Для опари змішати дріжджі з 1 чайним. ложкою цукру та 1 стіл. ложкою борошна, влити 3 стіл. ложки теплого молока та залишити на 15 хв. В миску просіяти борошно з щіпкою солі, додати цукор. Влити опару, додати яйце, олію, влити тонким цівком молоко, що залишилося, і вимісити тісто. Накрити серветкою та поставити в тепле місце підходити.
Крок 2
Для начинки залити молоком, підмішати цукор, цедру. Білок збити у піну і підмішати до макової начинки.
Крок 3
Нагріти духовку до 180 °. Тісто розкотити у пласт бл. 1 див. Розподілити по тесту начинку, згорнути у рулет
і викласти у вистелену папером для випікання і змащену олією форму у вигляді спіралі. Виноград нарізати половинками та викласти на рулет зрізом донизу, злегка вдавлюючи. Випікати 50 хв. Щоб не підгорів, накрити листом алюмінієвої фольги.