Перейти до вмісту
Головна » Маковий рулет із цедрою та виноградом

Маковий рулет із цедрою та виноградом

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Маковий рулет із цедрою та виноградом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години 30 хвилин
    У 1 порції: 130 ккал, 3 г білків,
    6 г жирів, 16 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 25 порцій
    Для тесту:
    ❯ 10 г сухих дріжджів
    ❯ 50 г цукру
    ❯ 125 мл молока
    ❯ 250 г борошна
    ❯ сіль
    ❯ 1 яйце
    ❯ 60 г розтопленого вершкового масла
    ❯ борошно та масло для розкочування тіста / змащування форми
    Для начинки:
    ❯ 125 г меленого маку
    ❯ 80 мл гарячого молока
    ❯ 50 г цукру
    ❯ 1 яєчний білок
    ❯ 1/4 ч. л. тертої цедри лимона
    ❯ 250 г червоного винограду без кісточок

    Покроковий процес приготування макового рулету

    Крок 1

    Для опари змішати дріжджі з 1 чайним. ложкою цукру та 1 стіл. ложкою борошна, влити 3 стіл. ложки теплого молока та залишити на 15 хв. В миску просіяти борошно з щіпкою солі, додати цукор. Влити опару, додати яйце, олію, влити тонким цівком молоко, що залишилося, і вимісити тісто. Накрити серветкою та поставити в тепле місце підходити.

    Крок 2

    Для начинки залити молоком, підмішати цукор, цедру. Білок збити у піну і підмішати до макової начинки.

    Крок 3

    Нагріти духовку до 180 °. Тісто розкотити у пласт бл. 1 див. Розподілити по тесту начинку, згорнути у рулет
    і викласти у вистелену папером для випікання і змащену олією форму у вигляді спіралі. Виноград нарізати половинками та викласти на рулет зрізом донизу, злегка вдавлюючи. Випікати 50 хв. Щоб не підгорів, накрити листом алюмінієвої фольги.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Маковий рулет із цедрою та виноградом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *