Рецепт “Маршмеллоу на ягідному сиропі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 25–30 ВИРОБІВ:
❯ 3 білки
❯ 250 г цукру
❯ 20 г меду
❯ 30 мл свіжого ягідного соку
❯ 50 мл води
❯ 16 г желатину
❯ 50 г цукрової пудри
❯ 40 г кукурудзяного крохмалю
❯ 1/2 ч. л. ванільного цукру
Покроковий процес приготування маршмелоу
Крок 1
Желатин замочити у холодній воді. У каструльці довести до кипіння сік з водою, додати цукор та мед, зварити
сироп. Сироп довести до температури 130 °. (Для вимірювання температури не обов’язково використовувати термометр: достатньо відрахувати 8 хв з моменту появи перших бульбашок.)
Крок 2
Білки збити в стійку піну і, не припиняючи збивати, влити в гарячу масу сироп (130 °). Додати віджатий желатин,
ванільний цукор і продовжити збивати, поки маса не охолоне.
Крок 3
Перелити масу в силіконові форми (або вистелену пергаментом форму) і залишити на 2 години при кімнатній температурі.
Крок 4
Затверділу масу вийняти з форм і обваляти в суміші цукрової пудри та крохмалю. Масу з однієї форми попередньо нарізати невеликими кубиками за допомогою ножа, змоченого у гарячій воді.