Перейти до вмісту
Головна » Мариновані маслюки

Мариновані маслюки

    Мариновані маслюки

    Рецепт “Мариновані маслюки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 15 хвилин
    У 1 порції:
    140 ккал, 9 г білків,
    4 г жирів, 3 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 5 банок:
    ❯ 5 кг маслюків
    ❯ 4 ст. л. солі
    ❯ 2 ст. л. соку лимона
    ❯ лавровий лист
    ❯ чорний перець горошком
    ❯ 1 ч. л. цукру
    ❯ 100 мл 9% оцту

    Покроковий процес приготування маринованих маслюків

    Крок 1

    Підготувати велику ємність холодної води з 1 ст. л. солі та соку лимона для очищених грибів. Гриби очистити, зняти шкірку з капелюшків, у великих грибів повністю видалити ніжки, у дрібних – тільки нижню частину ніжок. Великі капелюшки розрізати навпіл. Гриби одразу класти у воду.

    Крок 2

    Гриби промити на друшляку та перекласти у каструлю. Залити гриби водою, додати 1 ст. л. солі, довести до кипіння
    та варити 20 хв. Відкинути на друшляк

    Крок 3

    На дно підготовлених банок покласти лавровий лист та перець. Розкласти по банках гриби. Для маринаду довести до кипіння 500 мл води із 2 ст. л. солі, цукром та оцтом. Залити гриби маринадом, накрити кришками та стерилізувати 40 хв. Банки герметично закоркувати.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Мариновані маслюки. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *