Рецепт “Мариновані маслюки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 15 хвилин
У 1 порції: 140 ккал, 9 г білків,
4 г жирів, 3 г вуглеводів
Інгредієнти
На 5 банок:
❯ 5 кг маслюків
❯ 4 ст. л. солі
❯ 2 ст. л. соку лимона
❯ лавровий лист
❯ чорний перець горошком
❯ 1 ч. л. цукру
❯ 100 мл 9% оцту
Покроковий процес приготування маринованих маслюків
Крок 1
Підготувати велику ємність холодної води з 1 ст. л. солі та соку лимона для очищених грибів. Гриби очистити, зняти шкірку з капелюшків, у великих грибів повністю видалити ніжки, у дрібних – тільки нижню частину ніжок. Великі капелюшки розрізати навпіл. Гриби одразу класти у воду.
Крок 2
Гриби промити на друшляку та перекласти у каструлю. Залити гриби водою, додати 1 ст. л. солі, довести до кипіння
та варити 20 хв. Відкинути на друшляк
Крок 3
На дно підготовлених банок покласти лавровий лист та перець. Розкласти по банках гриби. Для маринаду довести до кипіння 500 мл води із 2 ст. л. солі, цукром та оцтом. Залити гриби маринадом, накрити кришками та стерилізувати 40 хв. Банки герметично закоркувати.