Рецепт “Маринований стейк із грушами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ
❯ 1 кг яловичини (очеревина – фланк-стейк)
❯ 3 груші
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ сіль
❯ перець
Для маринування:
❯ 3 ст. л. соусу для барбекю
❯ 3 ст. л. гострого соєвого соусу
❯ 1 ст. л. коричневого цукру
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ 100 мл міцного м’ясного бульйону
❯ 70 мл бальзамічного оцту
❯ 150 мл світлого виноградного соку
❯ 3 зубки часнику (порубати)
❯ 2 ст. л. листків розмарину
❯ 1 цибулина
Покроковий процес приготування маринованого стейку
Крок 1
М’ясо вимити та обсушити. Груші вимити, обсушити та нарізати половинками. Очищену цибулину розрізати на 4 частини. Підготувати глибоку, досить велику ємність для маринування та змішати в ній рубаний часник, розмарин, цукор і всі інгредієнти для маринаду. Масу перемішати до повного розчинення цукру, викласти в неї м’ясо, груші та цибулю. Накрити ємність харчової плівкою та маринувати стейк у холодильнику 8–12 год.
Крок 2
Перед приготуванням м’ясо вийняти з маринаду і дати відпочити при кімнатній температурі прибл. 30 хв. Маринад відставити.
Крок 3
Стейк обсмажувати на гарячому грилі 8-12 хв. Зняти з вогню та на 15 хв накрити листом алюмінієвої фольги. Перед подачею нарізати порційними шматочками.
Крок 4
Груші та цибулю вийняти з маринаду, обсмажувати на сковороді на гарячій олії до золотистого кольору (бл. 8 хв).
Крок 5
Маринад на повільному вогні уварити в сотейнику наполовину. Подати як соус.