Рецепт “Медові крендельки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 хвилин
У 1 порції: 110 ккал, 3 г білків,
0,5 г жирів, 23 г вуглеводів
Інгредієнти
На 20 шт.
Для содового розчину:
❯ 750 мл води
❯ 50 г харчової соди
Для тесту:
❯ 360 г борошна
❯ 1 пакетик розпушувача
❯ дрібка солі
❯ 150 мл сколоти
❯ 3–4 ст. л. рідкого меду
❯ борошно для посипання робочої поверхні
❯ цукор для посипання виробів
Покроковий процес приготування медових крендельків
Крок 1
В емальованому посуді розчинити соду у воді. Довести розчин до кипіння і зняти з вогню.
Крок 2
Борошно просіяти з розпушувачем та сіллю. Мед розчинити в пахті та змішати з борошном. Замісити круте гладке
тісто і поділити його на дві частини.
Крок 3
На посипаній мукою робочої поверхні обидві частини розкотити в тонкі ковбаски та кожну розрізати на 10 рівних шматочків. Розкотити шматочки так, щоб їх кінці стали тонкими, і сформувати крендельки.
Крок 4
За допомогою шумівки (не алюмінієвої!) крендельки занурити в содовий розчин. (Розчин має бути гарячим, але не киплячим.) Викласти на вистелений папером для випікання лист і посипати цукром. Нагріти духовку до 200 °. Випікати крендельки прибл. 10 хв до темно-золотистого кольору.
Кожен кухар, як відомо, має свій секрет. В цьому випадку таким секретом є “купання” у гарячому содовому розчині, який надає виробам апетитну рум’яну скоринку. Содовий розчин не слід кип’ятити! Форма кренделі нагадує схрещені в молитві руки, тому цей вид випічки – одне з традиційних у період різдвяних свят.