Рецепт “Морський окунь із лимонним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 4 середніх філе морського окуня
❯ 150 мл соку лимона
❯ 1 ч. л. цукру
❯ 50 мл рослинної олії
❯ 50 г вершкового масла
❯ 40 г борошна
❯ 1 лимон
❯ 1/2 ст. л. рубаної петрушки
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування морського окуня
Крок 1
Рибу промити, обсушити, злегка посолити, поперчити і обваляти в борошні. Нагріти на сковороді олію та обсмажувати рибу по 4 хв із кожної сторони. Обсмажену рибу перекласти в інший посуд та накрити алюмінієвою фольгою, щоб зберегти гарячу.
Крок 2
Сковороду, в якій смажилася риба, нагріти і дегласувати жир, вливши сік лимона. Додати цукор та злегка уварити. Покласти нарізане кубиками масло й уварювати соус 5 хв, інтенсивно перемішуючи. Підмішати петрушку.
Крок 3
Рибу перекласти в посуд сервіровки та полити невеликою кількістю соусу. Залишився соус сервірувати окремо. Лимон нарізати тонкими часточками та викласти до риби.