Рецепт “Наварен із яловичини на пиві” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 2 години 40 хвилин
Інгредієнти
– 1 кг яловичини без кістки
– 1 кг коренеплодів асорті (картопля, морква, пастернак, бульбова селера, турнепс)
– 2 ст. л. борошна
– 1 цибулина
– 300 мл світлого пива
– 400 мл овочевого бульйону
– 1 ст. л. томатної пасти
– 2 гілочки розмарину
– Рублена петрушка
– 40 г вершкового масла
– 2 ст. л. рослинної олії
– Сіль
– Перець
Покроковий процес приготування наварену із яловичини на пиві
Крок 1
М’ясо вимити, обсушити та нарізати великими кубиками. Розмарин промити та обсушити, листочки з гілочок обірвати та дуже дрібно посікти, перемішати з борошном і присипати підготовлене м’ясо. Цибулину очистити та дрібно порубати.
Крок 2
У сотейнику нагріти рослинне і розтопити вершкове масло. На гарячій суміші масел обсмажувати м’ясо, часто перевертаючи, 5-7 хв. Закласти цибулю і, також перевертаючи, обсмажувати 5 хв. Додати томатну пасту, влити пиво та бульйон, перемішати та довести до кипіння. Суп посолити та поперчити, зменшити вогонь до мінімуму та готувати під кришкою 1 ч. (За бажанням запікати в духовці 1 год – 1 год 30 хв при 180 °.)
Крок 3
Коренеплоди очистити, вимити та обсушити, всі підготовлені коренеплоди нарізати великими шматочками.
Крок 4
Підготовлені коренеплоди закласти в сотейник до м’яса. (Якщо рідини занадто мало, влити трохи води або бульйону. Страву довести до кипіння і готувати ще 1 ч. Посолити та поперчити на смак. Наварений подати гарячим, посипавши рубаною петрушкою.