Рецепт “Овочі запечені з соусом із білої квасолі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 25 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 4 моркви
❯ 4 невеликі червоні буряки
❯ 2 корені петрушки
❯ 1 бульба батата
❯ 1/4 буряків
❯ 8–10 печериць
❯ 1/2 бульби селери
❯ рослинна олія
❯ 2 гілочки чебрецю
❯ сушена суміш прованських трав
❯ 2 зубки часнику
❯ 2 ст. л. соєвого соусу
❯ сіль
❯ перець
Для соусу:
❯ 200 г консервованої білої квасолі
❯ 2 зубки часнику
❯ 1/2 ч. л. гострої гірчиці
❯ 2 ст. л. соку лимона
❯ 100 мл рослинної олії
❯ сіль
❯ перець
❯ мелений гострий перець
Покроковий процес приготування супу запечених овочів
Крок 1
Всі овочі очистити, вимити та обсушити, нарізати поздовжніми скибочками.
Крок 2
Морква, батат, селера та петрушку варити у киплячій підсоленій воді 10 хв. Окремо варити буряк 20 хв. Приварені овочі обдати холодною водою та обсушити.
Крок 3
Духовку нагріти до 190 °. У формі для запікання олію перемішати з травами та листочками з 1 гілочки чебрецю, додати очищені зубки часнику, добре поперчити. Викласти у форму овочі, перемішати та запікати 20 хв.
Крок 4
Гриби нарізати половинками, викласти до овочів та добре перемішати. Збризкати овочі соєвим соусом та запікати бл. 15 хв.
Крок 5
Для соусу часник очистити та у ступці потовкти з щіпкою солі. З консервованої квасолі злити рідина. 2-3 ст. л. цілої квасолі відкласти, решту пюрувати блендером, додавши часник та гірчицю і вливаючи олію. Приправити сіллю, перцем та соком лимона на смак та добре збити. Соус подати в окремому посуді, густо посипавши гострим перцем. Зверху викласти відкладену квасолю.