Перейти до вмісту
Головна » Овочі запечені з соусом із білої квасолі

Овочі запечені з соусом із білої квасолі

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Овочі запечені з соусом із білої квасолі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА 25 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 4 моркви
    ❯ 4 невеликі червоні буряки
    ❯ 2 корені петрушки
    ❯ 1 бульба батата
    ❯ 1/4 буряків
    ❯ 8–10 печериць
    ❯ 1/2 бульби селери
    ❯ рослинна олія
    ❯ 2 гілочки чебрецю
    ❯ сушена суміш прованських трав
    ❯ 2 зубки часнику
    ❯ 2 ст. л. соєвого соусу
    ❯ сіль
    ❯ перець
    Для соусу:
    ❯ 200 г консервованої білої квасолі
    ❯ 2 зубки часнику
    ❯ 1/2 ч. л. гострої гірчиці
    ❯ 2 ст. л. соку лимона
    ❯ 100 мл рослинної олії
    ❯ сіль
    ❯ перець
    ❯ мелений гострий перець

    Покроковий процес приготування супу запечених овочів

    Крок 1

    Всі овочі очистити, вимити та обсушити, нарізати поздовжніми скибочками.

    Крок 2

    Морква, батат, селера та петрушку варити у киплячій підсоленій воді 10 хв. Окремо варити буряк 20 хв. Приварені овочі обдати холодною водою та обсушити.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 190 °. У формі для запікання олію перемішати з травами та листочками з 1 гілочки чебрецю, додати очищені зубки часнику, добре поперчити. Викласти у форму овочі, перемішати та запікати 20 хв.

    Крок 4

    Гриби нарізати половинками, викласти до овочів та добре перемішати. Збризкати овочі соєвим соусом та запікати бл. 15 хв.

    Крок 5

    Для соусу часник очистити та у ступці потовкти з щіпкою солі. З консервованої квасолі злити рідина. 2-3 ст. л. цілої квасолі відкласти, решту пюрувати блендером, додавши часник та гірчицю і вливаючи олію. Приправити сіллю, перцем та соком лимона на смак та добре збити. Соус подати в окремому посуді, густо посипавши гострим перцем. Зверху викласти відкладену квасолю.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Овочі запечені з соусом із білої квасолі. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *