Рецепт “Паштет з курячої печінки з бренді” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 4-6 порцій:
❯ 400 г курячої печінки
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 2 цибулини шалота
❯ 1/2 ч. л. суміші прянощів для птиці
❯ 50 мл бренді (коньяку)
❯ 100 мл вершків
❯ 120 г вершкового масла
❯ сіль
❯ перець
Для заливання:
❯ 80 г вершкового масла
❯ листочки з 3 гілочок чебрецю
Покроковий процес приготування паштету з печінки з бренді
Крок 1
Масло охолодити та дрібно нарізати. Печінку промити та обсушити. Цибулю очистити, нарізати та обсмажувати на сковороді на олії до прозорості. Додати прянощі, посолити, поперчити та перемішати. Печінку викласти до цибулі та, перемішуючи, обсмажити до готовності.
Крок 2
Печінку перекласти в чашу блендера та подрібнити. Жир, що залишився на сковороді, дегласувати, вливши бренді
(коньяк) та інтенсивно знімаючи залишки жиру з дна та стінок посуду. Влити вершки, перемішуючи, довести до кипіння і готувати прибл. 3 хв.
Крок 3
Вливаючи рідину та додаючи вершкове масло, подрібнити все в гладку однорідну масу. Масу при необхідності посолити та поперчити, добре збити та розкласти по баночках чи креманках. У кожну ємність покласти трохи листків чебрецю.
Крок 4
Вершкове масло для заливки розтопити та залити їм ємності. Накрити ємності кришками (або фольгою) та зберігати в холодильнику до 5 тижнів.