Рецепт “Пататас бравас, картопля з гострим томатним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 10 хвилин
У 1 порції: 240 ккал, 4 г білків,
9 г жирів, 37 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 900 г картоплі
❯ 5 ст. л. оливкової олії
❯ 2 цибулини
❯ 3 зубчики часнику
❯ 500 г консервованих помідорів шматочками
❯ 2 ст. л. меленої паприки
❯ по дрібці меленого перцю чилі та цукру
❯ сіль
❯ листочки руколи для подачі
Покроковий процес приготування пататас браваса
Крок 1
Цибулю та часник очистити. Цибулю порубати, часник нарізати пластинами та обсмажувати все на 3 стіл. ложках олії. У сковороду додати помідори, томат-пасту та цукор. Приправити сіллю, паприкою та перцем чилі. Довести соус
до кипіння та готувати на слабкому вогні 10 хв. Дати охолонути та прибрати на 24 години на холодильник.
Крок 2
Нагріти духовку до 200 °. Картоплю вимити, очистити, нарізати брусочками та обсушити. Викласти на вистелений папером для випікання деко, посолити, збризкати оливковою олією, що залишилася, і запікати бл. 50 хв до золотистого кольору. Подати на шпажках із соусом, посипавши руколою.