Рецепт “Печеня зі свинячими реберцями” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Реберця 1,5 кг
– Морквина 200 г
– Цибуля 100 г
– Цибуля порей 100 г
– Печериці 500 г
– Картопля 1 кг
– Болгарський перець 200 г
– Петрушка 30 г
– Кріп 30 г
– Томатна паста 2 ст.л.
– Гірчиця 1 ст.л.
– Цукор 2 ч.л.
– Сіль 1-2 ч.л.
– Копчена паприка 1-2 ч.л.
– Паприка 2 ч.л.
– Куркума 1 ч.л.
– Чорний перець 1 ч.л.
Маринад для реберців:
– Винний оцет 120 г (якщо звичайний оцет зробіть 80г)
– Аджика 2 ст.л. (якщо аджика дуже гостра, то 1 ст.л.)
– Часник 8 зуб.
Покроковий процес приготування печені зі свинячими реберцями
Крок 1
У винний оцет додаємо 2 ст. аджики, видавлюємо 7-8 зубчиків часнику та добре перемішуємо.
Крок 2
З ребер знімаємо плівку. Занурюємо реберця в маринад і кладемо в ємність. Залишки маринаду виливаємо на реберця. Накриваємо кришкою та відправляємо маринуватися приблизно на добу.
Крок 3
Нарізаємо реберця на шматочки і знову заливаємо маринадом. Нарізаємо моркву півкільцями товщиною 3 мм. Далі нарізаємо цибулю та цибулю порей. Далі нарізаємо болгарську перець. Гриби нарізаємо навпіл. Картоплю нарізаємо у розмір грибів (на 6-8 частин). Дрібно нарізаємо половину зелені. Додаємо томатну пасту та гірчицю. Потім 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. чорного перцю, 2 ч. л. паприки, 2 ч. л. копченої паприки та 1 ч.л. куркуми. Все ретельно перемішуємо.
Крок 4
Викладаємо все на пергамент та накриваємо фольгою. Зробіть у фользі 5-6 маленькі дірочки, щоб виходила пара. Відправляємо до розігрітої духовки 180 градусів на 40 хвилин. Тепер прибираємо фольгу та готуємо ще 15 хвилин. Готову страву посипаємо дрібно нарізаною зеленню.