Рецепт “Печінка пірі-пірі з трьома видами перцю” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 450 г курячої печінки
❯ 1 стручок солодкого перцю
❯ 1 стручок гострого перцю
❯ 1,5 ч. л. копченої паприки
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 1 ст. л. вершкового масла
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубки часнику
❯ 1/2 ч. л. вустерського соусу
❯ 2 ст. л. томатної пасти
❯ 1,5 ч. л. меленого куміну
❯ 1 ст. л. рубаного орегано
❯ 2–3 лаврові листи
❯ 200 мл жирних вершків
❯ 60 мл соку лимона
❯ 2 ст. л. коньяку
❯ сіль
❯ перець
❯ рубана петрушка для подачі
Покроковий процес приготування печінки пірі-пірі
Крок 1
Печінку промити, обсушити, зачистити та нарізати великими шматочками. Цибулину очистити та нарізати кубиками. Часник очистити та дрібно посікти.
Крок 2
Стручки солодкого та гострого перцю вимити, обсушити, плодоніжки з насінням видалити, м’якуш солодкого перцю нарізати скибочками, гострий перець дрібно посікти
Крок 3
На сковороді на гарячій суміші рослинного та вершкового масла обсмажувати цибулю до прозорості. Додати часник та готувати 1-2 хв.
Крок 4
Закласти печінку та обидва види свіжі перці. Зменшити вогонь до середнього та обсмажувати, часто перемішуючи, 5 хв.
Крок 5
Печінку посолити, поперчити, приправити паприкою та куміном та добре прогріти.
Крок 6
Додати томатну пасту, сік лимона та вустерський соус, покласти лавровий лист і орегано і готувати прибл. 3 хв.
Крок 7
Влити вершки, зменшити вогонь до мінімуму, довести до кипіння та готувати 7–10 хв. Влити коньяк і готувати ще бл. 3 хв.гано і готувати прибл. 3 хв.
Крок 8
Готову страву зняти з вогню та посипати рубаною петрушкою. Подати з білим хлібом.