Рецепт “Печиво з маком” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 50 ккал, 1 г білків,
3 г жирів, 4 г вуглеводів
Інгредієнти
На 20 виробів:
❯ 320 г борошна
❯ 1/2 пакетика розпушувача
❯ 250 г меленого маку
❯ 200 г цукру
❯ 1 яйце
❯ 250 г розм’якшеного вершкового масла
❯ 125 г сметани
Покроковий процес приготування печива з маком
Крок 1
У глибоку миску просіяти борошно з розпушувачем, додати мак, цукор і перемішати. Вбити яйце, додати розм’якшене вершкове масло, сметану і вимісити однорідне гладке тісто.
Крок 2
Нагріти духовку до 180 °. Тісто розкотити на посипаному борошном робочої поверхні пласт завтовшки 4 мм. Кінцем ножа нанести на пласт малюнок у формі решітки та за допомогою форми діаметром 4,5 см нарізати тісто гуртками.
Крок 3
Гуртки перекласти на вистелений папером для випікання лист і випікати бл. 15 хв – до золотаво-коричневого кольору. Готовому печінкою дати повністю охолонути на деку. Печиво з цього рецепту можна зберігати в герметичній коробці в сухому місці 7-10 днів.