Рецепт “Піца кальцоне зі шпинатом та шинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
У 1 порції: 300 ккал
Інгредієнти
На 8 порцій:
Для тесту:
❯ 500 г борошна
❯ 1/2 ч. л. солі
❯ 7 г сухих дріжджів
❯ 1 ч. л. цукру
❯ 2 ст. л. оливкової олії
Для соусу та начинки:
❯ 4 ст. л. томатної пасти
❯ щіпка цукру
❯ 1 зубчик часнику
❯ 100 г шпинату
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ 250 г печериць
❯ 100 г шинки
❯ 200 г моцарелли для піци
❯ сіль
❯ мелений перець
Покроковий процес приготування піци кальцоне
Крок 1
Борошно із сіллю просіяти гіркою та зробити зверху поглиблення. Дріжджі та цукор розпустити у 200 мл теплої води. Додати олію і залишити на 5 хв. Потім перелити в поглиблення в борошні та вимісити. Накрити тісто рушником і залишити у теплому місці на 1 годину. Після чого обім’яти, ще раз вимісити і дати піднятися протягом 15 хв.
Крок 2
Для соусу томатну пасту перемішати із цукром та часником, пропущеним через прес. У сотейнику нагріти олію, покласти шпинат і тушити 2 хв. Додати томатну пасту з часником, посолити, поперчити та гасити 5 хв. Гриби та шинку нарізати невеликими кубиками. Моцарелу натерти на великій тертці.
Крок 3
Тісто розділити на 2 частини, кожну розкотити в тонкий коржик на робочій поверхні, підпиленим борошном. По половині кожної розподілити охолоджений томатний соус зі шпинатом. Зверху розподілити гриби та шинку. Посипати моцарелою.
Крок 4
Накрити начинку другою половиною тесту та ретельно защипати краї. Випікати піци кальцоні 10-15 хв. Перед подачею на стіл дати трохи охолонути (5 хв).