Перейти до вмісту
Головна » Піца кальцоне зі шпинатом та шинкою

Піца кальцоне зі шпинатом та шинкою

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Піца кальцоне зі шпинатом та шинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години
    У 1 порції: 300 ккал

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    Для тесту:
    ❯ 500 г борошна
    ❯ 1/2 ч. л. солі
    ❯ 7 г сухих дріжджів
    ❯ 1 ч. л. цукру
    ❯ 2 ст. л. оливкової олії
    Для соусу та начинки:
    ❯ 4 ст. л. томатної пасти
    ❯ щіпка цукру
    ❯ 1 зубчик часнику
    ❯ 100 г шпинату
    ❯ 2 ст. л. оливкової олії
    ❯ 250 г печериць
    ❯ 100 г шинки
    ❯ 200 г моцарелли для піци
    ❯ сіль
    ❯ мелений перець

    Покроковий процес приготування піци кальцоне

    Крок 1

    Борошно із сіллю просіяти гіркою та зробити зверху поглиблення. Дріжджі та цукор розпустити у 200 мл теплої води. Додати олію і залишити на 5 хв. Потім перелити в поглиблення в борошні та вимісити. Накрити тісто рушником і залишити у теплому місці на 1 годину. Після чого обім’яти, ще раз вимісити і дати піднятися протягом 15 хв.

    Крок 2

    Для соусу томатну пасту перемішати із цукром та часником, пропущеним через прес. У сотейнику нагріти олію, покласти шпинат і тушити 2 хв. Додати томатну пасту з часником, посолити, поперчити та гасити 5 хв. Гриби та шинку нарізати невеликими кубиками. Моцарелу натерти на великій тертці.

    Крок 3

    Тісто розділити на 2 частини, кожну розкотити в тонкий коржик на робочій поверхні, підпиленим борошном. По половині кожної розподілити охолоджений томатний соус зі шпинатом. Зверху розподілити гриби та шинку. Посипати моцарелою.

    Крок 4

    Накрити начинку другою половиною тесту та ретельно защипати краї. Випікати піци кальцоні 10-15 хв. Перед подачею на стіл дати трохи охолонути (5 хв).

    Сьогодні ми дізналися як готується Піца кальцоне зі шпинатом та шинкою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *