Перейти до вмісту
Головна » Плов з куркою та чорносливом

Плов з куркою та чорносливом

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Плов з куркою та чорносливом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 ПОРЦІЙ, 45 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    ❯ 360 г рису
    ❯ 500 г курятини без кістки та шкіри
    ❯ 10–15 плодів чорносливу
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 2 моркви
    ❯ 1 ч. л. куміна
    ❯ 1/2 ч. л. куркуми
    ❯ 100 мл рослинної олії
    ❯ 1 головка часнику
    ❯ сіль
    ❯ 3–4 гілочки кінзи

    Покроковий процес приготування плову з куркою

    Крок 1

    Рис промити на ситі під проточною водою. Підготовлений рис на 20 хв у глибокій мисці залити теплою водою із щіпкою солі. З голівки часнику верхнє лушпиння обібрати. Чорнослив промити та на 15 хв залити окропом. Кинзу промити, обсушити та порубати.

    Крок 2

    Цибулю та моркву очистити, моркву вимити, обсушити. Цибулю нарізати невеликими кубиками, моркву – тонкою соломкою. М’ясо нарізати великими кубиками.

    Крок 3

    У великому глибокому сотейнику довести до кипіння олію. Закласти цибулю, моркву та обсмажувати 4 хв. Додати кумін, куркуму та щіпку солі, перемішати та готувати 5 хв.

    Крок 4

    Викласти в сотейник м’ясо та обсмажити до золотистого кольору зі сторін. Всипати зелень та викласти рівним шаром рис, не перемішуючи його з овочами.

    Крок 5

    Акуратно, по стінці посуду влити стільки киплячої води, щоб вона покрила рис на 2 см. Встромити головку часнику та чорнослив, зменшити вогонь до мінімуму та готувати без кришки, доки не випарується вся рідина.

    Крок 6

    Накрити сотейник кришкою та готувати страву ще 20 хв. Готовий плов акуратно перемішати.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Плов з куркою та чорносливом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *