Перейти до вмісту
Головна » Плов з яловичиною у казані

Плов з яловичиною у казані

    Плов з яловичиною у казані

    Рецепт “Плов з яловичиною у казані” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    – Рис 1.5 кг
    – Яловичина 1.5 кг
    – Морква 1.5 кг
    – Цибуля ріпчаста 500 гр
    – Часник 2 головки
    – Гострий перець 2шт
    – Бавовняна олія 350 гр
    – Барбарис 2 щіпки
    – Зіра 2 ч.л
    – Вода
    – Сіль, перець

    Покроковий процес приготування плову з яловичиною у казані
    Плов з яловичиною у казані1

    Крок 1

    Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками.

    Плов з яловичиною у казані2

    Крок 2

    В казан на 12 літрів наливаємо 250-300 г рослинну олію. Олія повинна дуже сильно розжаритися.

    Плов з яловичиною у казані3

    Крок 3

    Нарізаємо цибулю півкільцями та моркву соломкою.

    Плов з яловичиною у казані4

    Крок 4

    Відправляємо в казан лук і трохи обсмажуємо.

    Плов з яловичиною у казані5

    Крок 5

    Додаємо до казана м’ясо і обсмажуємо на гарному вогні близько 10 хвилин.

    Плов з яловичиною у казані6

    Крок 6

    Тепер додаємо моркву і готуємо 5 хвилин не перемішуючи. Потім перемішуємо.

    Плов з яловичиною у казані7

    Крок 7

    Замочуємо рис на 15 хвилин водою кімнатної температури. Замочений рис добре промиваємо.

    Плов з яловичиною у казані8

    Крок 8

    Коли морква стане м’якою наливаємо у казан воду. Вода має покрити м’ясо на 1.5 сантиметрів.

    Плов з яловичиною у казані9

    Крок 9

    Додаємо 1 ст.л. солі, трохи барбарису, дві щіпки зіри. Тепер додамо дві голівки часнику та два гострі перці. Кип’ятимо на маленькому вогні 15-20 хвилин.

    Плов з яловичиною у казані10

    Крок 10

    Прибираємо з казану часник та перець. Тепер викладаємо рис рівним шаром. Додаємо окропу, щоб він повністю покрив рис. Готуємо на середньому вогні, періодично перемішуючи рис. Перемішуємо лише рис, м’ясо не чіпаємо!

    Плов з яловичиною у казані11

    Крок 11

    Коли вода практично википить і рис буде майже готовий, можна повернути до нього часник та гострий перець. Накриваємо кришкою та готуємо 5 хвилин.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Плов з яловичиною у казані. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *