Рецепт “Плов з яловичиною у казані” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Рис 1.5 кг
– Яловичина 1.5 кг
– Морква 1.5 кг
– Цибуля ріпчаста 500 гр
– Часник 2 головки
– Гострий перець 2шт
– Бавовняна олія 350 гр
– Барбарис 2 щіпки
– Зіра 2 ч.л
– Вода
– Сіль, перець
Покроковий процес приготування плову з яловичиною у казані
Крок 1
Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками.
Крок 2
В казан на 12 літрів наливаємо 250-300 г рослинну олію. Олія повинна дуже сильно розжаритися.
Крок 3
Нарізаємо цибулю півкільцями та моркву соломкою.
Крок 4
Відправляємо в казан лук і трохи обсмажуємо.
Крок 5
Додаємо до казана м’ясо і обсмажуємо на гарному вогні близько 10 хвилин.
Крок 6
Тепер додаємо моркву і готуємо 5 хвилин не перемішуючи. Потім перемішуємо.
Крок 7
Замочуємо рис на 15 хвилин водою кімнатної температури. Замочений рис добре промиваємо.
Крок 8
Коли морква стане м’якою наливаємо у казан воду. Вода має покрити м’ясо на 1.5 сантиметрів.
Крок 9
Додаємо 1 ст.л. солі, трохи барбарису, дві щіпки зіри. Тепер додамо дві голівки часнику та два гострі перці. Кип’ятимо на маленькому вогні 15-20 хвилин.
Крок 10
Прибираємо з казану часник та перець. Тепер викладаємо рис рівним шаром. Додаємо окропу, щоб він повністю покрив рис. Готуємо на середньому вогні, періодично перемішуючи рис. Перемішуємо лише рис, м’ясо не чіпаємо!
Крок 11
Коли вода практично википить і рис буде майже готовий, можна повернути до нього часник та гострий перець. Накриваємо кришкою та готуємо 5 хвилин.