Рецепт “Полуничний крюшон на легкому вині” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 500 г полуниці
❯ 100 г цукру
❯ 500 мл сухого білого чи легкого рожевого вина
❯ 500 мл сухого червоного вина
❯ кілька гілочок м’яти
❯ ягоди полуниці для подачі
❯ крига або крижана крихта
Покроковий процес приготування полуничного крюшона
Крок 1
Полуниці промити, обсушити, за бажанням плодоніжки видалити.
Крок 2
Підготовлені ягоди викласти у глибоку миску, засипати цукром, акуратно. перемішати та дати настоятися при кімнатній температурі 30 хв.
Крок 3
Біле та червоне вино з’єднати та помістити в холодильник на 30 хв.
Крок 4
Настою полуницю розділити навпіл і викласти в глеки (ємності) об’ємом 1 л. Залити ягоди вином та помістити
у холодильник на 30 хв.
Крок 5
Перед подачею розкласти свіжі ягоди та кубики льоду по порційних келихах. М’яту промити, перебрати, обсушити, розібрати на дрібні гілочки. Розлити по келихах напій.