Рецепт “Помідори фаршировані моцарелою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 8 порції:
❯ 8 великих стиглих помідорів
❯ 250 г моцарели
❯ кілька гілочок базиліка
❯ кілька стебел шнитт-луку
❯ 3 ст. л. тертого пармезану
❯ 3 ст. л. панірувальних сухарів
❯ сушена суміш прованських трав
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування помідор фаршированих моцарелою
Крок 1
Духовку нагріти до 200 °. Помідори вимити та обсушити, у кожного плода акуратно зрізати верхівку приблизно на 1/4 плода.
Крок 2
Усі помідори збризкати рослинною олією, викласти у форму для запікання, злегка посолити та запікати 15 хв.
Крок 3
Припечені помідори злегка остудити та за допомогою столової ложки вибрати у кожного частину м’якоті. (М’якуш відкласти для приготування іншої страви.)
Крок 4
Моцарелу нарізати дрібними кубиками. Базилік і шніт-цибулю промити та обсушити, трави порубати, частину шнитт-цибулі відкласти для подачі.
Крок 5
Рубані трави перемішати з моцарелою, тертим пармезаном та панірувальними сухарями. Масу злегка посолити та поперчити, додати щіпку суміші прованських трав і дуже добре перемішати.
Крок 6
Помідори наповнити сирною масою, накрити “кришечками” і поставити в підготовлену форму (змащену олією
або вистелену пергаментом). Кришечки ще раз збризкати рослинною олією, добре поперчити та запікати блюдо в духовці бл. 18 хв.
Крок 7
Готові помідори вийняти з духовки та посипати рубаним шнитт-луком. Подати гарячими з легким овочевим салатом та свіжим хлібом.