Рецепт “Пряна свинина з імбиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 год.
У 1 порції: 540 ккал, 38г білків,
50 г жирів, 52 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 1,5–2 кг свинини зі шкірою
❯ 1 цибулина
❯ 2 невеликі корені імбиру
❯ 4 гілочки м’яти
❯ 120 г цукрового піску
❯ 1 ст. л. лимонного соку
❯ 2 ст. л. бутонів гвоздики
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування свинини
Крок 1
Свинину натерти сіллю та меленим чорним перцем. Цибулю очистити та посікти, імбир натерти, листочки м’яти
обірвати з гілочок
Крок 2
У глибоку форму викласти цибулю, половину імбиру та м’яту. Зверху помістити свинину, залити теплою водою так, щоб м’ясо було вкрите із запасом у 3 см. Форму накрити зверху 3 шарами харчової фольги та поставити у духовку. Запікати 1,5 год при 180°, потім нагрівання зменшити до 140 ° і готувати ще 1 год
Крок 3
Для глазурі в сотейник всипати цукор, залити 100 мл води та варити 5 хв. Додати імбир і лимонний сік, що залишився, тримати на вогні ще близько 5-7 хв.
Крок 4
Свинину помістити на лист. З м’яса зрізати шкіру, залишивши тонкий шар підшкірного жиру. Зробити на ньому надрізи у вигляді решітки, встромити бутони гвоздики, полити глазур’ю та запікати 20 хв при 200°
Крім м’яти ви також можете використовувати іншу зелень до смаку. Смак глазурі стане яскравішим, якщо ви додасте не сік, а цілі скибочки лимона. Для нанесення глазурі на м’ясо слід використовувати кулінарний пензлик