Рецепт “Рататуй запечений у духовці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 440 ккал, 14 г білків,
17 г жирів, 57 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 2 баклажани
❯ по 3 кабачки та стручки солодкого перцю
❯ 5 ст. л. оливкової олії
❯ 2 цибулини
❯ 2 зубчики часнику
❯ 400 г помідорів
❯ 1 пучок базиліка
❯ сіль
❯ перець
Для посипання:
❯ 350 г адигейського сиру
❯ 300 г черствого білого хліба
❯ 1 ст. л. песто
❯ за 1 ст. л. рубаної шніт-цибулі, петрушки та базиліка
❯ 1 ст. л. рослинної олії
Покроковий процес приготування Рататую
Крок 1
Овочі вимити. Цибуля та часник очистити та крупно порубати. Баклажани та кабачки нарізати напівкруглими скибочками, перець, видаливши плодоніжки та насіння, – шматочками. Помідори очистити від шкірки, нарізати шматочками. Базилік вимити, перебрати, обсушити та порубати.
Крок 2
У сотейнику на оливковій олії готувати цибулю та часник на слабкому вогні 8-10 хв. Додати кабачки, баклажани та готувати 10 хв. Покласти помідори, посолити, поперчити та готувати під кришкою на слабкому вогні 20 хв. Сотейник
зняти з вогню та підмішати базилік.
Крок 3
Хліб подрібнити в крихту за допомогою блендера, додати песто, рубану зелень та олію. Сир покришити та підмішати до хлібної маси із зеленню. Посолити та поперчити до смаку. Приготовлену масу викласти на овочі в сотейнику та запікати рататуй у духовці 25 хв при 180 °.