Перейти до вмісту
Головна » Різотто з шинкою

Різотто з шинкою

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Різотто з шинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 35 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 250 г рису арборіо
    ❯ 200 г вареної шинки
    ❯ 1 л курячого (або овочевого) бульйону
    ❯ 150 мл білого сухого вина
    ❯ 1/2 цибулини
    ❯ 2 ст. л. вершкового сиру
    ❯ 30 г тертого пармезану
    ❯ 2 ст. л. рослинної олії
    ❯ 30 г вершкового масла
    ❯ 1 гілочка розмарину
    ❯ 1 ч. л. цедри лимона
    ❯ сіль

    Покроковий процес приготування різотто

    Крок 1

    Бульйон нагріти, не доводячи до кипіння. Цибулю очистити, дрібно посікти та обсмажувати в глибокому сотейнику на гарячій рослинній олії до прозорості.

    Крок 2

    Всипати до цибулі рис і, перемішуючи, готувати, поки всі крупинки не покриються олією. Влити в сотейник вино і дати крупі повністю ввібрати його.

    Крок 3

    Влити в сотейник бл. 200 мл гарячого бульйону і готувати, поки рис повністю не вбере рідину. Зменшити вогонь
    до мінімуму та варити, підливаючи бульйон у міру вбирання його крупою, до повної готовності рису. Посолити та поперчити до смаку.

    Крок 4

    Шинку нарізати невеликими кубиками та злегка обсмажити на сковороді з антипригарним покриттям. Розмарин промити, листочки з гілочки обірвати та порубати.

    Крок 5

    У готове ризотто покласти вершкове масло, пармезан та вершковий сир добре перемішати. Підмішати обсмажену
    шинку. Різотто розкласти по порційним тарілкам, посипати цедрою та розмарином. Страву подати гарячою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Різотто з шинкою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *