Рецепт “Різотто з шинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 35 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 250 г рису арборіо
❯ 200 г вареної шинки
❯ 1 л курячого (або овочевого) бульйону
❯ 150 мл білого сухого вина
❯ 1/2 цибулини
❯ 2 ст. л. вершкового сиру
❯ 30 г тертого пармезану
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 30 г вершкового масла
❯ 1 гілочка розмарину
❯ 1 ч. л. цедри лимона
❯ сіль
Покроковий процес приготування різотто
Крок 1
Бульйон нагріти, не доводячи до кипіння. Цибулю очистити, дрібно посікти та обсмажувати в глибокому сотейнику на гарячій рослинній олії до прозорості.
Крок 2
Всипати до цибулі рис і, перемішуючи, готувати, поки всі крупинки не покриються олією. Влити в сотейник вино і дати крупі повністю ввібрати його.
Крок 3
Влити в сотейник бл. 200 мл гарячого бульйону і готувати, поки рис повністю не вбере рідину. Зменшити вогонь
до мінімуму та варити, підливаючи бульйон у міру вбирання його крупою, до повної готовності рису. Посолити та поперчити до смаку.
Крок 4
Шинку нарізати невеликими кубиками та злегка обсмажити на сковороді з антипригарним покриттям. Розмарин промити, листочки з гілочки обірвати та порубати.
Крок 5
У готове ризотто покласти вершкове масло, пармезан та вершковий сир добре перемішати. Підмішати обсмажену
шинку. Різотто розкласти по порційним тарілкам, посипати цедрою та розмарином. Страву подати гарячою.