Рецепт “Риба в пергаменті з овочами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 1 ГОДИНА
Інгредієнти
❯ 2 тушки білої морської риби (або 4 порційні шматки риби по 300 г)
❯ 1 лимон
❯ 1 черешок селери
❯ 1 морква
❯ 1 маленький червоний буряк
❯ 2 цибулини
❯ 4 гілочки петрушки + для прикраси
❯ 150 мл білого сухого вина
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування риби в пергаменті
Крок 1
Сік лимона віджати. Рибу промити, обсушити, збризкати соком лимона, добре посолити та поперчити. Духовку нагріти до 180 °. Підготувати лист і 2 (4) листи пергаменту.
Крок 2
Селеру промити, обсушити та нарізати скибочками. Цибуля, буряки та моркву очистити, моркву та буряк вимити та обсушити.
Крок 3
Моркву нарізати тонкими кухлями, буряки – невеликими кубиками або скибочками. Нарізаний буряк у невеликій мисці збризкати олією. Цибулю нарізати тонкими поздовжніми півкільцями, збризнути соком лимона, що залишився.
Петрушку промити та обсушити.
Крок 4
Рибу викласти пергамент. Підготовлені овочі рівномірно розподілити по рибі, трохи посолити, збризкати рослинним
олією і полити вином. Покласти на рибу по 1-2 гілочки петрушки. петрушку, Що Залишилася, порубати.
Крок 5
Пергамент щільно загорнути, кінці зафіксувати. Рибу у пергаменті перекласти на лист і запікати 30 хв. Готову рибу перекласти в посуд сервування, пергамент розгорнути. Рибу подати гарячою, посипавши рубаною петрушкою.