Рецепт “Рибний гратен з броколі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 450 г замороженої броколі
❯ 800 г філе лосося
❯ 1 ст. л. соку лимона
❯ 1 цибулина
❯ 2 ст. л. рослинного масла
❯ 200 мл вершків
❯ 1 яйце
❯ 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
❯ 1/4 ч. л. сушеного майорану
❯ 100 г тертого сиру
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування рибного гратену
Крок 1
Брокколі розморозити. Цибулину очистити та нарізати великими кільцями. Рибу вимити, обсушити та нарізати великими шматками. Рибу посолити, поперчити, збризкати соком лимона та приправити мускатним горіхом.
Крок 2
Духовку нагріти до 160 °. Форму змастити олією.
Крок 3
Броколі злегка віджати та подрібнити за допомогою блендера.
Крок 4
В окремому посуді яйце розбовтати, як на омлет, вливаючи тонкою цівкою вершки. Додати майоран. Порціями підмішати в яєчно-вершкову масу броколі, посолити та поперчити на смак.
Крок 5
У підготовлену форму викласти рівним шаром цибулю і покласти на нього шматки риби.
Крок 6
Залити рибу яєчно-вершковим масою з броколі, посипати тертим сиром та запікати в духовці 30 хв. Збільшити температуру духовки до 180 ° і готувати страву ще 15 хв. Подати охолодженим.