Рецепт “Рибний суп по-бразильськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порцій, 40 хвилин
Інгредієнти
– 500 г філе білої морської риби
– 1 лайм
– 2-3 ст. л. рослинної олії
– 1 цибулина
– 1 морква
– 1 стручок солодкого перцю
– 4 зубки часнику
– 1/2 стручка гострого червоного перцю
– 1 ст. л. томатної пасти
– 250–350 мл рибного бульйону
– 400 г рубаних помідорів
– 400 г кокосового молока
– 2 ч. л. меленої паприки
– 1 ч. л. меленого куміну
– 1 пучок петрушки
– Сік лайма
– Сіль
Покроковий процес приготування рибного супу по-бразильськи
Крок 1
Цедру лайма тонко натерти, сік віджати. Рибу промити та нарізати невеликими шматками, присипати сіллю та цедрою і збризкати соком лайма. Моркву, цибулю та часник очистити, у перцю видалити плодоніжки. Всі овочі крупно нарізати, обсмажувати в сотейнику на олії прибл. 5 хв. Влити бульйон, довести до кипіння та готувати 7 хв. Закласти помідори та томатну пасту.
Крок 2
Зрідка перемішуючи, готувати овочеву суміш під кришкою на повільному вогні до м’якості моркви. Додати сіль та сік лайма на смак, приправити куміном та паприкою. Влити в кокосовий сотейник молоко, довести до кипіння та готувати 5 хв. Якщо рідини занадто мало, влити ще трохи рибного бульйону. Петрушка промити, перебрати, обсушити і дрібно порубати.
Крок 3
Викласти на овочеву суміш шматки риби та готувати під кришкою на повільному вогні прибл. 10 хв. Посипати рибу невеликою кількістю петрушки. Духовку нагріти до 180 °. Сотейник накрити листом пергаменту, переставити в духовку та запікати блюдо бл. 12 хв. Готова страва розкласти по порційним тарілкам. Доповнити нарізаним гострим перцем та зеленню.