Рецепт “Рисовий пудинг з динею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 35 хвилин
У 1 порції: 500 ккал, 12 г білків,
17 г жирів, 78 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 250 г круглозерного рису
❯ 600 мл пастеризованого молока
❯ 1 банка вареного згущеного молока
❯ 60 г вершкового масла
❯ сіль
❯ 300 г м’якоті дині
❯ 200 г пісочного печива
❯ карамельний соус (за бажанням)
Покроковий процес приготування рисового пудинга
Крок 1
Рис промити та висипати в каструлю з товстим дном. Залити молоком, додати вершкове масло, згущене молоко та щіпку солі. Варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки рис не стане м’яким.
Крок 2
М’якуш дині нарізати дрібними кубиками. Трохи кубиків відкласти для прикраси, решту підмішати до рисової маси.
Крок 3
Печиво покласти в щільний поліетиленовий пакет і скрушити качалкою. Розподілити по змащенім жиром порційним формам для випікання ємностям прибл. 100 мл і притиснути пальцями до дна та стінок
Крок 4
На товстий шар печива викласти підготовлену масу рису. Помістити форми з пудингом в холодильник на 2-3 год.
Крок 5
Перед подачею рисові пудинги акуратно вийняти з форм, перекинувши їх на десертні тарілки. Прикрасити пудинги кубиками дині та за бажанням полити готовим карамельним соусом.