Рецепт “Сало в розсолі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
Розсіл №1:
– Вода 1 л
– Сіль 150 гр
– Сало 1 кг
Розсіл №2:
– Сало 1 кг
– Вода 1 л
– Сіль 150 гр
– Цукор 1 ч.л.
– Суміш перців 1 ст.л.
– Лавровий лист 2 шт
– Чилі 0,5 ч. л.
– Часник 5 шт
Покроковий процес приготування сала в розсолі
Крок 1
У киплячу воду висипаємо сіль. Вимикаємо, коли розчиниться сіль. Далі потрібно обсмалити шкірку до чорного кольору. Потім кладемо зверху рушник і заливаємо окропом. Залишаємо на 5 хвилин і потім чистимо шкіру ножем. Якщо потрібно ще розпарюємо.
Крок 2
Нарізаємо шматочками сало і заливаємо водою з сіллю. Забираємо в холодильник на три дні.
Крок 3
Ставимо воду на вогонь, насипаємо сіль і трохи цукру. Коли закипить, вимикаємо. Роздавлюємо суміш перців і відправляємо у розсіл. Додаємо лавровий лист і трохи чилі. Перемішуємо і залишаємо остигати.
Крок 4
Нарізаємо часник і розподіляємо по банку із салом. Відправляємо до банку лавровий лист і заливаємо розсолом. Закриваємо кришку, перевертаємо кілька разів і забираємо в холодильник на три дні.