Рецепт “Шашлик у гранатовому маринаді” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
У 1 порції: 420 ккал, 26 г білків,
24 г жирів, 18 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 700 г філе баранини
❯ 4 зубчики часнику
❯ 500 г цибулі
❯ 150 мл гранатового соку
❯ 3 ст. л. оливкової олії
❯ 3 ст. л. соку лимона
❯ 2 стручки солодкого перцю
❯ сіль
❯ свіжомелений чорний перець
Для соусу:
❯ 300 г натурального йогурту
❯ сік 1/2 лайма
❯ 2–3 зубчики часнику
❯ 1 пучок кінзи
Покроковий процес приготування шашлику у маринаді
Крок 1
Приготувати маринад для м’яса. Часник очистити та дрібно порубати. Цибулину очистити та нарізати кільцями. У мисці з’єднати гранатовий сік та сік лимона, подрібнений часник, цибульні кільця та оливкову олію. Приправити сіллю та свіжомеленим чорним перцем.
Крок 2
М’ясо вимити та ретельно обсушити паперовим рушником. Нарізати шматочками м’ясо, залити гранатовим маринадом і залишити на 3-4 год. Тим часом приготувати соус для шашлику. Часник очистити та стовкти. Кінзу сполоснути, воду струсити, листочки обірвати з гілочок і дуже дрібно порубати. Змішати йогурт із соком лайма, подрібненим часником, меленим перцем та рубаною кінзою. Посолити на смак. Перед вживанням охолодити
Крок 3
Стручки солодкого перцю вимити, обсушити та нарізати квадратними шматочками. На шампури по черзі нанизувати шматочок м’яса, потім кільце цибулі та шматочок солодкого перцю. Обсмажувати м’ясо з овочами на мангалі до готовності.
Шанувальникам азійської кухні в маринад для м’яса чи птиці рекомендуємо додати традиційну китайську приправу
“5 спецій”. Приготувати її в домашніх умовах не складе труднощів! Змішайте мелені спеції: 1 стіл. ложку перцю, по 2 чайні. ложки бадьяна та кориці, 5 чайн. ложок імбиру та 1 чайн. ложку кмину. Придбати спеції ви можете вже в
меленому вигляді або стовкти їх самостійно у ступці.