Перейти до вмісту
Головна » Шашлик у гранатовому маринаді

Шашлик у гранатовому маринаді

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Шашлик у гранатовому маринаді” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 45 хвилин
    У 1 порції: 420 ккал, 26 г білків,
    24 г жирів, 18 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 700 г філе баранини
    ❯ 4 зубчики часнику
    ❯ 500 г цибулі
    ❯ 150 мл гранатового соку
    ❯ 3 ст. л. оливкової олії
    ❯ 3 ст. л. соку лимона
    ❯ 2 стручки солодкого перцю
    ❯ сіль
    ❯ свіжомелений чорний перець
    Для соусу:
    ❯ 300 г натурального йогурту
    ❯ сік 1/2 лайма
    ❯ 2–3 зубчики часнику
    ❯ 1 пучок кінзи

    Покроковий процес приготування шашлику у маринаді

    Крок 1

    Приготувати маринад для м’яса. Часник очистити та дрібно порубати. Цибулину очистити та нарізати кільцями. У мисці з’єднати гранатовий сік та сік лимона, подрібнений часник, цибульні кільця та оливкову олію. Приправити сіллю та свіжомеленим чорним перцем.

    Крок 2

    М’ясо вимити та ретельно обсушити паперовим рушником. Нарізати шматочками м’ясо, залити гранатовим маринадом і залишити на 3-4 год. Тим часом приготувати соус для шашлику. Часник очистити та стовкти. Кінзу сполоснути, воду струсити, листочки обірвати з гілочок і дуже дрібно порубати. Змішати йогурт із соком лайма, подрібненим часником, меленим перцем та рубаною кінзою. Посолити на смак. Перед вживанням охолодити

    Крок 3

    Стручки солодкого перцю вимити, обсушити та нарізати квадратними шматочками. На шампури по черзі нанизувати шматочок м’яса, потім кільце цибулі та шматочок солодкого перцю. Обсмажувати м’ясо з овочами на мангалі до готовності.

    Шанувальникам азійської кухні в маринад для м’яса чи птиці рекомендуємо додати традиційну китайську приправу
    “5 спецій”. Приготувати її в домашніх умовах не складе труднощів! Змішайте мелені спеції: 1 стіл. ложку перцю, по 2 чайні. ложки бадьяна та кориці, 5 чайн. ложок імбиру та 1 чайн. ложку кмину. Придбати спеції ви можете вже в
    меленому вигляді або стовкти їх самостійно у ступці.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Шашлик у гранатовому маринаді. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *