Перейти до вмісту
Головна » Шашлик у духовці

Шашлик у духовці

    Шашлик у духовці

    Рецепт “Шашлик у духовці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    – Курячі стегна 7 шт
    – Натуральний йогурт (3,5%) 150 гр
    – Оливкова олія 4 ст.л.
    – Перечна паста 1 ч. л.
    – Зіра (кумін) мелена 1 ч.л.(без гірки)
    – Копчена паприка 1 ч.л.
    – Сухий часник 1 ч. л.
    – Чилі 0,5 ч. л.
    – Чорний перець 1 ч. л.
    – Лимонний сік 0,5 лимона
    – Сіль
    Соус:
    – Грецький йогурт (9%) 150 гр
    – Часник 1 зубок
    – Цукор 1 ч.л.
    – Лимонний сік 0,5 лимона
    – Сіль

    Покроковий процес приготування шашлику у духовці
    Шашлик у духовці1

    Крок 1

    Нарізаємо стегна смужками. До йогурту додаємо оливкову олію, перцеву пасту, чорний перець, копчена паприка, зіра, чилі та сухий часник. Додаємо 2 ч. л. солі та сік половини лимона. Все добре перемішуємо. Заливаємо м’ясо маринадом та перемішуємо. Накриваємо плівкою і прибираємо маринуватися на дві години при кімнатній температурі.

    Шашлик у духовці2

    Крок 2

    У йогурт видавлюємо зубок часнику та сік половини лимона. Додаємо сіль, цукор та перемішуємо.

    Шашлик у духовці3

    Крок 3

    Нанизуємо м’ясо на дві шпажки по краях. Добре розігріваємо сковороду та змащуємо оливковою або олією. Кладемо шашлики на сковороду та обсмажуємо одну хвилину з кожного боку. Щоразу витираємо та змащуємо сковороду. Далі кладемо м’ясо на папірус і відправляємо до духовки при 160 градусах на 10-15 хвилин.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Шашлик у духовці. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *