Рецепт “Шоколадний пиріг із яблуками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 475 ккал
Інгредієнти
НА 8 ПОРЦІЇ
– 200 г вершкового масла
– 170 г цукрового піску
– 4 яйця
– 1/2 пакетика ванільного цукру
– 120 г меленого фундука
– 200 г борошна
– 1 пакетик розпушувача
– 1 ч. л. кориці
– 3 ст. л. порошку какао
– 2 великі яблука
– 50 мл рому чи коньяку
– по 100 г білого та гіркого шоколаду
Покроковий процес приготування шоколадного пирігу
Крок 1
Для тесту м’яка олія та цукор збити, потім по одному ввести збиті віночком яйця, щоразу ретельно вимішуючи масу. Додати фундук, зверху просіяти борошно з розпушувачем, меленою корицею та порошком какао. Вимісити тісто.
Крок 2
Духовку нагріти до 180 °. Яблука очистити, видалити серцевини, нарізати м’якуш кубиками. Збризкати ромом або коньяком і підмішати в тісто. Викласти у форму, змащену будь-яким жиром, та випікати близько 50 хв. Викласти на решітку і дати охолонути
Крок 3
Обидва види шоколаду окремо розтопити та прикрасити їм поверхню пирога.