Рецепт “Штолен німецький” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
2 порцій, 3 години
Інгредієнти
– 500 г борошна
– 1 пакетик сухих пекарських дріжджів
– 200 мл молока
– 200 г цукру
– 150 г вершкового масла + 50 г для просочення
– 2 яйця
– 300 г суміші цукатів, родзинок та рубаних горіхів асорті
– 100 мл рому
– 1 ч. л. суміші мелених прянощів (кориця, імбир, гвоздика, мускатний горіх)
– Цукрова пудра
– Рослинна олія
– Сіль
Покроковий процес приготування штолена німецького
Крок 1
Цукати, родзинки та горіхи залити ромом на 6–8 год. борошно перемішати з дріжджами, цукром, прянощами та щіпкою солі, додати розм’якшене масло (150 г), вбити яйця та перемішати. Вливаючи молоко, вимісити гладке тісто, накрити миску серветкою та дати підійти мін. 2 години: тісто має збільшитися в обсязі вдвічі.
Крок 2
Руки змастити олією. Тісто обім’яти та вмісити в нього цукати, родзинки та горіхи. Тісто розділити на 2 частини та кожну розкачати в тонкий овальний шар. Підготувати лист і вислати його пергаментом. Викласти вироби на лист, склавши кожне по довжині навпіл і загорнувши верхній шар сам на себе. Накрити вироби тканинною серветкою і дати підійти прибл. 40 хв. Духовку нагріти до 160 ° і випікати вироби прибл. 1 год.
Крок 3
Масло (50 г) розтопити і змастити ним штолени. Густо посипати вироби цукровою пудрою, загорнути в пергамент і прибрати в сухе прохолодне місце. Традиційно штолен витримують до 4 тижнів. Перед подачею посипати вироби свіжою пудрою.