Перейти до вмісту
Головна » Штолен німецький

Штолен німецький

    Штолен німецький

    Рецепт “Штолен німецький” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    2 порцій, 3 години

    Інгредієнти

    – 500 г борошна
    – 1 пакетик сухих пекарських дріжджів
    – 200 мл молока
    – 200 г цукру
    – 150 г вершкового масла + 50 г для просочення
    – 2 яйця
    – 300 г суміші цукатів, родзинок та рубаних горіхів асорті
    – 100 мл рому
    – 1 ч. л. суміші мелених прянощів (кориця, імбир, гвоздика, мускатний горіх)
    – Цукрова пудра
    – Рослинна олія
    – Сіль

    Покроковий процес приготування штолена німецького

    Крок 1

    Цукати, родзинки та горіхи залити ромом на 6–8 год. борошно перемішати з дріжджами, цукром, прянощами та щіпкою солі, додати розм’якшене масло (150 г), вбити яйця та перемішати. Вливаючи молоко, вимісити гладке тісто, накрити миску серветкою та дати підійти мін. 2 години: тісто має збільшитися в обсязі вдвічі.

    Крок 2

    Руки змастити олією. Тісто обім’яти та вмісити в нього цукати, родзинки та горіхи. Тісто розділити на 2 частини та кожну розкачати в тонкий овальний шар. Підготувати лист і вислати його пергаментом. Викласти вироби на лист, склавши кожне по довжині навпіл і загорнувши верхній шар сам на себе. Накрити вироби тканинною серветкою і дати підійти прибл. 40 хв. Духовку нагріти до 160 ° і випікати вироби прибл. 1 год.

    Крок 3

    Масло (50 г) розтопити і змастити ним штолени. Густо посипати вироби цукровою пудрою, загорнути в пергамент і прибрати в сухе прохолодне місце. Традиційно штолен витримують до 4 тижнів. Перед подачею посипати вироби свіжою пудрою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Штолен німецький. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *