Рецепт “Скумбрія запечена з овочами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
1 порцій, 1 година 15 хвилин
Інгредієнти
– 2 великі тушки свіжозамороженої скумбрії
– 1 стручок солодкого перцю
– 1 помідор
– Жменя оливок
– Сік 1/2 лимона
– 50 г тертого сиру
– Рослинна олія
– Перець
– Сіль
Покроковий процес приготування скумбрії з овочами
Крок 1
Рибу розморозити, голови та видалити хвости. Кожну тушку акуратно розрізати по черевці, розгорнути та видалити хребет і всі кістки.
Крок 2
Рибу збризкати соком лимона, посолити та поперчити.
Крок 3
Солодкий перець вимити, обсушити та нарізати дрібними кубиками. Помідор вимити, очистити від шкірки та насіння та нарізати так само. Оливки дрібно порубати.
Крок 4
Духовку нагріти до 180°. Підготувати лист і вислати його папером для випікання. Овочі перемішати з оливками та тертим сиром, злегка посолити, поперчити та закласти в черевці риби. Черевці зафіксувати дерев’яними шпажками та викласти рибу на вистелене пергаментом лист.
Крок 5
Рибу змастити рослинною олією і запікати бл. 35 хв. Шпажки видалити, рибу трохи охолодити та нарізати порційними шматочками.