Перейти до вмісту
Головна » Соус-дип тцатцикі та піта

Соус-дип тцатцикі та піта

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Соус-дип тцатцикі та піта” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА 10 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    Для соусу:
    ❯ 1 великий салатний огірок
    ❯ 375 г натурального йогурту
    ❯ 2 ст. л. рослинної олії
    ❯ 3 гілочки м’яти
    ❯ 1 пучок кропу
    ❯ 1 лимон
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ сіль
    Для пиття:
    ❯ 400 г борошна
    ❯ 2 ч. л. солі
    ❯ 1 ч. л. цукру
    ❯ 1 ст. л. сухих пекарських дріжджів
    ❯ 250 мл теплої води

    Покроковий процес приготування соусу-дип тцатцикі

    Крок 1

    Огірок вимити та обсушити, за бажанням очистити від шкірки та нарізати дрібними кубиками чи брусочками. М’яту та кріп промити, перебрати, обсушити та дрібно посікти. Часник очистити та дрібно посікти або пропустити через прес. Лимон обдати гарячою водою, з половини віджати сік, решту нарізати тонкими часточками.

    Крок 2

    Огірок, часник та підготовлену зелень підмішати у йогурт. Додати сіль та сік лимона на смак та акуратно перемішати. Влити в соус олію та перемішати повторно. До подачі на стіл соус помістити у холодильник. За бажанням перед подачею прикрасити закуску гілочкою кропу і додатково збризкати олією. Соус подати охолодженим з питою.

    Крок 3

    Для пити в глибоку миску просіяти борошно, перемішати з дріжджами, цукром і сіллю. Вливаючи тонким струмком теплу воду, вимісити нелипке тісто і дати йому підійти 30 хв. Тісто розділити на 10 середніх чи 20 маленьких частин і на посипаному борошном робочої поверхні кожну розкотити в тонкий шар. Вироби викласти на деко і випікати прибл. 10 хв. при 180°.

    Сьогодні ми дізналися як готується Соус-дип тцатцикі та піта. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *