Рецепт “Суп-рагу з яловичини з овочами на червоному вині” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порцій, 4 години
Інгредієнти
– 1 кг яловичини шматочками
– 1 скибочка несоленого сала
– 3 корені пастернаку
– 5 моркв
– 250 г топінамбура
– 500 г дрібної картоплі
– 400 г коренеплодів асорті (корінь петрушки, бульбової селери, ріпа)
– 500 мл червоного сухого вина
– 300 мл яловичого бульйону
– 4 ст. л. рослинної олії
– 30 г вершкового масла
– 1 цибулина
– 2 ст. л. томатної пасти
– 2 гілочки розмарину
– 1 лавровий лист
– 1/2 пучка петрушки
– 3 ст. л. борошна
– Мелений гострий перець
– Сіль
– Мелений чорний перець
Покроковий процес приготування супу – рагу з яловичини з овочами
Крок 1
М’ясо присипати борошном. Цибулину очистити та дрібно порубати. Сало нарізати дрібними кубиками.
Крок 2
У сотейнику на суміші вершкового та рослинного масел обсмажувати м’ясо і сало, часто перевертаючи, бл. 7 хв. Закласти цибулю і готувати 5 хв. Додати томатну пасту, влити вино та бульйон, посолити та поперчити до смаку. Накрити кришкою сотейник, довести страву до кипіння та готувати на повільному вогні 2 год.
Крок 3
Всі овочі очистити, вимити, обсушити та нарізати великими скибочками. Підготовлені овочі закласти в сотейник до м’яса, додати лавровий лист і готувати страву, не збільшуючи вогонь, ще 1 год 30 хв: м’ясо повинне легко розділятися на волокна.
Крок 4
Наприкінці приготування страву посолити та приправити перцем. і гострим перцем до смаку. (Якщо страва надто густа, влити трохи гарячої води або м’ясного/овочевого бульйону; приправити на смак.)
Крок 5
Петрушку і розмарин промити та обсушити, листочки з гілочок обірвати та дрібно посікти. Страву подати гарячим, посипавши зеленню.