Рецепт “Свинячі реберця на вині” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
8 ПОРЦІЙ, 1 ГОДИНА
Інгредієнти
❯ 700 г свинячих реберць
❯ 100 г чорносливу
❯ 1 цибулина
❯ 1 ніжка селери
❯ 2–3 зубки часнику
❯ 150 мл білого сухого вина
❯ рослинна олія
❯ 1 сушений стручок середньо гострого перцю (за бажанням)
❯ сіль
❯ перець
❯ хмелі-сунелі
Покроковий процес приготування свинячіх реберць
Крок 1
Реберця промити, обсушити та нарізати по кістці. Цибулю очистити та нарізати півкільцями середньої товщини. Селеру промити, обсушити та нарізати шматочками. Часник очистити та крупно порубати.
Крок 2
Чорнослив промити, у невеликому посуді залити окропом на 15 хв.
Крок 3
На сотейнику на невеликої кількості рослинної олії обсмажити м’ясо до золотистого кольору з усіх боків. Закласти стручок перцю (не ламаючи його) та прогрівати 5 хв.
Крок 4
Додати цибулю, селеру і готувати, часто перемішуючи, до прозорості цибулі. Збільшити вогонь до середнього та довести цибулю до золотистого кольору. Стручок перцю видалити.
Крок 5
Страву добре посолити та поперчити, присипати 1 ч. л. хмелі-сунелі та добре перемішати.
Крок 6
Закласти до м’яса чорнослив, влити вино, додати часник. Накрити сотейник кришкою, зменшити вогонь до мінімуму та готувати реберця бл. 30 хв.
Крок 7
Духовку нагріти до 180 °. Влити у сотейник прибл. 100 мл води та запікати м’ясо в духовці 15–20 хв.