Рецепт “Сирний суп із картоплею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 100 г копченої грудинки
❯ 1 цибулина
❯ 6 бульб картоплі
❯ 1,2 л води
❯ 1 ч. л. солі
❯ 200 г тертого сиру
❯ 3 ст. л. лісових горіхів
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування сирного супа із картоплею
Крок 1
Цибулину очистити та дрібно порубати. Грудинку нарізати дрібними брусочками та обсмажувати в глибокому сотейнику, доки з неї не витопиться жир. Грудинку перекласти в інший посуд. На жирі з-під грудинки обсмажувати цибулю до прозорості.
Крок 2
Картоплю очистити, вимити, обсушити та нарізати невеликими кубиками чи скибочками. Закласти картопля в сотейник і, помішуючи, обсмажувати кілька хвилин. Влити воду, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і готувати під кришкою до готовності картоплі. Картоплю злегка посолити та поперчити.
Крок 3
Половину води з-під картоплі злити та відставити. Залишилося пюрувати, повернути в сотейник та поставити на вогонь. Закласти сир і готувати, помішуючи, на повільному вогні, поки він повністю не розплавиться. Не знімаючи з вогню, постійно перемішуючи, порціями влити воду з-під картоплі. Суп добре прогріти, посолити та поперчити до смаку.
Крок 4
Лісові горіхи підсушити на сковороді без жиру і порубати. Грудинку дрібно скришити та подати до супу в окремому посуді. Готовий суп розлити по порційних тарілках. Кожну порцію посипати рубаними лісовими горіхами. За бажанням доповнити подачу крутони з білого хліба.