Перейти до вмісту
Головна » Тарталетки з грибами

Тарталетки з грибами

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Тарталетки з грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 4–6 ПОРЦІЙ:
    Для тесту:
    ❯ 250 г борошна
    ❯ 125 г вершкового масла
    ❯ 1 яйце
    ❯ 1 ст. л. винного оцту
    ❯ жир для змащування форми
    ❯ сіль
    Для начинки та заливання:
    ❯ 200 г гливи
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 1 стебло цибулі-порею (біла частина)
    ❯ рослинна олія
    ❯ 150 мл жирних вершків
    ❯ 2 яйця
    ❯ 100 г тертого сиру
    ❯ сіль
    ❯ перець
    Додатково:
    ❯ формочки для тарталеток або великі формочки для маффінів

    Покроковий процес приготування тарталеток з грибами

    Крок 1

    Вершкове масло охолодити та дуже дрібно посікти. Просіяти на олію борошно зі щіпкою солі та руками розім’яти
    до отримання крихітної маси.

    Крок 2

    Вбити яйце, додати оцет і вимісити гладке однорідне тісто (якщо тісто занадто круте, додати 1-2 ст. л. холодної води).

    Крок 3

    Сформувати з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку та помістити у холодильник на 30 хв.

    Крок 4

    Гливи очистити, промити, обсушити та нарізати тонкими смужками. Цибулину очистити та нарізати тонкими
    півкільцями, цибуля-порей ретельно промити, обсушити та нарізати тонкими кільцями.

    Крок 5

    На сковороді на невеликій кількості олії обсмажувати гриби, поки з них не випарується рідина. Гриби посолити та поперчити. Додати обидва види цибулі та, помішуючи, обсмажувати 5-7 хв до прозорості.

    Крок 6

    Для заливання яйця розбовтати з вершками та перемішати з сиром.

    Крок 7

    Духовку нагріти до 180 °. Форми для тарталеток (або формочки для великих мафінів) змастити жиром. Тісто тонко розкотити та вислати підготовлені формочки, зробивши борти.

    Крок 8

    У формочки на тісто викласти 2/3 грибів з цибулею та полити заливкою. Розподілити за формами гриби, що залишилися, і випікати вироби 25 хв.

    Крок 9

    Готові тарталетки вийняти з форм і розкласти по порційним тарілкам. Подати теплими з легким листяним салатом або свіжою зеленню.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Тарталетки з грибами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *