Рецепт “Тефтелі по-шведськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 хвилин
У 1 порції: 250 ккал
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 1 скибочка білого хліба
❯ 150 мл молока
❯ 1 цибулина
❯ 150 г вершкового масла
❯ 1 яйце
❯ 250 г рубаного м’яса
❯ 2 гілочки петрушки
❯ 2 ст. л. борошна
❯ 130 мл бульйону
❯ 200 мл вершків
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування тефтелів по-шведськи
Крок 1
З хліба зрізати кірку, м’якуш замочити у холодному молоці на 10 хв. Цибулину очистити та порубати. Половину цибулі обсмажити на 50 г вершкового масла.
Крок 2
М’якуш віджати, перемішати з цибулею, яйцем та м’ясом. Зелень порубати та додати в фарш, що вийшов. Посолити та поперчити. Потім сформувати невеликі кульки та обсмажити на 50 г олії.
Крок 3
Для соусу цибулю, що залишилася, злегка підрум’янити на 50 г вершкового масла. Посипати борошном, влити гарячий бульйон і вершки. Помішуючи, довести до кипіння. Посолити та поперчити до смаку.
Крок 4
Приготовлені тефтелі полити соусом. Можна подати з брусничним варенням та картопляним пюре.