Рецепт “Тірамісу з малиновим кулі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 400 г малини
❯ 18 шт. бісквітного печива довгастої форми
❯ 250 г жирної сметани
❯ 250 г маскарпоне
❯ 4 жовтки
❯ 60 мл готової охолодженої кави
❯ 2 ст. л. мигдального лікеру
❯ 80 г цукрової пудри
❯ 3 ст. л. какао
❯ листочки м’яти для прикраси
Покроковий процес приготування тірамісу
Крок 1
Малину промити, перебрати і обсушити, видалити плодоніжки. Для кулі 200 г малини стовкти та протерти через сито. Додати 30 г цукрової пудри, довести до кипіння на повільному вогні, варити 5 хв і остудити.
Крок 2
Сметану охолодити. Жовтки розтерти з цукром добілу. Додати маскарпоне, добре перемішати, влити сметану та збити в пишну масу
Крок 3
Підготувати форму для десерт. Каву перемішати з лікером.
Крок 4
На дно форми викласти половину печива щільним шаром і накрити невеликою кількістю кулі, додати трохи свіжої полуниці та посипати 1 ст. л. какао.
Крок 5
Викласти на печиво з кулі половину сирної маси та укласти печиво, що залишилося. Полити печиво кулі, посипати 1 ст. л. какао та накрити сирною масою, що залишилася.
Крок 6
Тірамісу поставити у холодильник на 3-4 год. Перед подачею посипати какао, прикрасити малиною та листочками, що залишилася. м’яти.
НА ЗАМІТКУ
Замість малини можна використовувати полуниці або інші червоні ягоди. Щоб сметанна маса була пишніше і добре збивалася, сметану перед обробкою слід дуже добре охолодити. Для посипання виробу добре використовувати суміш розчинної кави з какао чи керобом.