Рецепт “Тортеліні з рикотою та креветками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
В 1 порції: 550 ккал, 32 г білків,
22 г жирів, 55 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції
Для тесту:
❯ 2 яйця
❯ 1 білок
❯ 400 г борошна
❯ дрібка солі
Для начинки:
❯ 300 г очищених креветок
❯ 150 г рикоти
❯ 1 ч. л. соку лимона
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ мелений перець чилі
Для соусу:
❯ 1 ст. л. вершкового масла
❯ 1 невелика рубана цибулина
❯ дрібка шафрану
❯ 200 мл вершків
❯ сік 1/2 лимона
❯ ванільна есенція
❯ свіжомелений чорний перець
❯ сіль
❯ рубана петрушка
Покроковий процес приготування тортеліні з рикотою
Крок 1
З борошна, солі та яєць замісити гладке тісто. Сформувати з нього куля, накрити серветкою та залишити на 30 хв.
Крок 2
Для начинки креветки пюрувати, змішати з рикотою, посолити, приправити соком лимона, меленим чорним перцем і чилі.
Крок 3
Розкачати тісто в пласт завтовшки прибл. 0,2 см, нарізати квадратами або вирізати з кола. Викласти на тісто начинку, змастити краї тіста збитим білком і зробити тортеліні. Варити у киплячій підсоленій воді 3-5 хв.
Крок 4
Цибулю обсмажувати з шафраном на олії 2 хв. Влити вершки, посолити, поперчити та готувати 2 хв. Додати краплю есенції. Приправити соком лимона до смаку. Подати тортеліні з соусом, посипавши петрушкою.