Рецепт “Тріска запечена на овочах” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порцій, 45 хвилин
Інгредієнти
– 4 спинки тріски
– Рослинна олія
– Сік лимона
– Скибочки лимона для подачі
– 2 помідори
– 1 цукіні
– 2 моркви
– 2 цибулини
– 2 бульби картоплі
– 2 стручки солодкого перцю
– 60 мл рослинної олії
– 1 зубок часнику
– 100 мл сухого білого вина
– Сушена суміш прованських трав
– Цедра лимона
– Перець
– Сіль
Покроковий процес приготування тріски запеченої на овочах
Крок 1
Помідори вимити, очистити та порубати. Цибулини та часник очистити, цибулини нарізати півкільцями, часник стовкти. Картоплю та моркву очистити та нарізати тонкими брусочками. М’якуш солодкого перцю нарізати смужками.
Крок 2
На сковороді на олії обсмажувати цибулю та часник 5 хв. Викласти решту овочів і, часто перемішуючи, готувати прибл. 10 хв. Влити вино, посолити, поперчити, приправити дрібкою прованських трав та цедри лимона, готувати прибл. 7 хв і перекласти у форму для запікання.
Крок 3
Духовку нагріти до 200° і запікати овочі 10 хв. рибу злегка посолити, поперчити та збризкати соком лимона та олією. Викласти рибу на овочі та запікати 8–10 хв.
Крок 4
Готову рибу подати теплою на овочах. Доповнити скибочками лимона.