Рецепт “Вафлі з соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 40 ХВИЛИН + 3 ГОДИНИ
Інгредієнти
❯ 2 середні цукіні
❯ 1 яйце • 50–70 мл вершків
❯ 125 г тертого сиру
❯ 125 г борошна
❯ 1 ч. л. приправи для овочів
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Для соусу:
❯ 500 мл кефіру
❯ 1/2 пучка базиліка
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування вафлей з соусом
Крок 1
Кефір, не відкриваючи пластиковий пакет, помістити в морозильну камеру на 2 години: він повинен добре замерзнути. Підготувати висланий марлею друшляк і встановити його над глибокою мискою.
Крок 2
Пакет розрізати, кефір викласти на друшляк і дати йому відтанути та стекти прибл. 1 год. Утворену сирну масу перекласти в миску, посолити та поперчити до смаку. Базилік промити, перебрати, обсушити, дуже дрібно посікти та перемішати з сирною масою.
Крок 3
Цукіні вимити, обсушити, порубати за допомогою блендера в однорідну гладку масу.
Крок 4
У мисці перемішати цукіні із вершками, вбити яйце і перемішати. Додати приправу, по щіпці солі та перцю, підмішати сир. Всипаючи борошно, вимісити рідке тісто. Дати тесту відстоятись бл. 20 хв.
Крок 5
Підготувати та нагріти вафельницю. Вливаючи у форми вафельниці невеликі порції тіста, випекти вафлі. Подати
теплі з соусом.