Рецепт “Вареники з грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 630 ккал, 16 г білків,
28 г жирів, 80 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 400 г борошна
❯ 2 щіпки солі
❯ 1 яйце
❯ 100–150 мл кефіру
❯ 150 г печериць
❯ 1 невелика цибулина
❯ 1 ст. л. свинячого жиру або вершкового масла
❯ 1 ч. л. сушених пряних трав до смаку
❯ сіль
❯ 2 стебла зеленої цибулі
Покроковий процес приготування вареників з грибами
Крок 1
Борошно просіяти в миску, додати сіль, вбити яйце. Вливаючи кефір, замісити еластичне тісто. На посипаному борошном робочої поверхні розкотити тісто у пласт товщиною бл. 0,2 див.
Крок 2
Гриби протерти вологою тканиною та дрібно нарізати. Цибулю очистити, порубати та обсмажувати з грибами на олії чи свинячому жирі 15 хв. Посипати травами, посолити до смаку. Дати суміші охолонути
Крок 3
З тіста вирізати 8-12 гуртків. У центр кожного кружка покласти порцію начинки. Краї гуртків ретельно защипати,
надавши виробам форму півмісяців. Варити вареники в киплячій підсоленій воді, поки вони не спливуть на поверхню
(близько 5 хв). Зелену цибулю вимити, обсушити та нарізати кільцями. Вареники подати гарячими, посипавши зеленою цибулею.
Охолоджені вареники радимо обсмажити на вершковому маслі до рум’яної скоринки.