Рецепт “Вареники з вареним яйцем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 200 г борошна
❯ 2 яйця
❯ сіль
❯ 100 мл води
❯ 2–3 ст. л. рослинної олії
Для начинки:
❯ 2 пучки зеленої цибулі
❯ 1/2 пучка кропу
❯ 4 яйця
❯ сіль
❯ перець
❯ рослинна олія
Для подачі:
❯ 70 г вершкового масла
❯ сметана або йогурт
❯ зелень на смак
Покроковий процес приготування вареників з вареним яйцем
Крок 1
Борошно просіяти із щіпкою солі. Яйця розговорити з водою та олією. Вливаючи тонкою цівкою рідина, руками вимісити гладке однорідне тісто. Дати тесту відстоятись при кімнатній температурі прибл. 30 хв.
Крок 2
Для начинки яйця зварити круто, очистити та дрібно порубати. Цибулю та кріп промити, перебрати та обсушити.
Кріп посікти, трохи відкласти для подачі. Цибулю дрібно нарізати та обсмажувати на сковороді на 1 ст. л. олії бл. 3 хв. Перекласти цибулю в інший посуд і перемішати з рубаним кропом та яйцями. Масу посолити до смаку.
Крок 3
Тісто обім’яти, тонко розкотити та нарізати кружальцями діаметром прибл. 8 см. У центр кожного кружка покласти трохи начинки та сформувати вареники, щільно защипавши краї. Защипаний край загорнути, сформувавши
фігурний кантик.
Крок 4
Вареники варити у киплячій підсоленій воді 5-8 хв і за допомогою шумівки викласти в посуд сервування з рубаним маслом. Вареники перемішати, посипати відкладеним рубаним кропом. Подати зі сметаною (або йогуртом), доповнивши за бажанням зеленню.